Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Električni prekidači, električne utičnice, ugradnja i popravak prekidaca

Tražite električara za ugradnju i popravku prekidača ili utičnica? Imamo 26.536 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
33.324 registrovani profesionalci
90.145 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Električni prekidači, električne utičnice, ugradnja i popravak prekidaca

Potrebna Vam je usluga u oblasti montaže i popravke prekidača ili utičnica? Wilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake koji će provjeriti stanje prekidača, popraviti i zamijeniti pojedinačne prekidače. Troškovi ugradnje i zamjene utikača i prekidača obično zavise od opsega usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: troškovi transporta, ugradnja prekidača u pametni dom, koje će vam pružiti jedan od naših 26.536 stručnjaka u datoj kategoriji.

Vidi također:Cijene
33.324 registrovani profesionalci
90.145 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Često Postavljena Pitanja
Zašto rezervirate ladice i prelazi kroz Wilio?
Da biste imali prikladno raspoređene i stručno postavljene električne utičnice i prekidače, potrebni su vam certificirani električari koji znaju složene sisteme kruga i ožičenja. Wilio će vam pružiti stručnjak koji će shvatiti ovaj rad. Unesite besplatnu potražnju za Wilio. Bilo da rekonstruirate kuću ili implementirate izgradnju nove kuće, uvijek plaća instaliranje električnih utičnica i prekidači dopuštaju za profesionalce da ispune sigurnosne kriterije. Električari garantuju cijeli proces - od planiranja za instaliranje. Iako će se ladice i sklopke instalirati električar, međutim, sugeriraju vas. Najbolje znate šta vam treba, mislite na moguće varijante za budućnost. Nakon postavljanja ladica i sklopki, oni će implementirati konačnu kontrolu funkcionalnosti i sigurnosti. Jednostavno unesite svoju narudžbu na Wilio platformi i obavijestite nas kada i gdje ste nam potrebni. Dobijate besplatne i nevezivanje ponuda od elektrivije u vašoj blizini. Ostaje samo odabrati pravu stručnjaka za realizaciju.
Gdje bismo trebali smjestiti električne sklopke i kućne ladice?
Podešavanje ladica Dizajn vas na mjestima koje ćete često koristiti električni uređaji. Postoji potreba za postavljanjem dovoljnog broja ladica za sve uređaje u kuhinji. Za dobar pristup utičnicama i njihov elegantan izgled preporučujemo upotrebu više utičnica (dvije / tri utičnice). Električna utičnica je preporučljivo biti u svakom dijelu kuhinje. Čak i u vezi s ostrvom Ne trebaju proglasiti ovu potrebu i postaviti električne utičnice kao i unutar ostrva, bilo sa strane ili pustiti ih da ih puštaju direktno u radnu površinu. Da biste uključili blender, toster, sokovnik ili aparat za kavu, utičnica će biti sasvim nekako. Stručnjaci također preporučuju ugradnju utičnica i u garažu tako da možete povezati alate i vani na terasu zbog udobnosti.
Moram li osigurati alate ili opremu za instaliranje utičnica i prekidača?
Nije potrebno. Električari iz Wilio-a uglavnom donose potrebne alate i alate za određeni posao. Alati bez kojih ne morate montirati utičnice, cijepaju kliješta i prelaze odvijač. Obojica bi trebala imati gumu ili plastičnu ručicu koja je pogodan električni osigurač. Nadalje, trebat će nam bušilice, čekići, skidanje kliješta i ispitivača za otkrivanje prisustva napona. Ako imate nešto od toga, možete posuditi električar.
Koliko dugo traje instalacija izlazne snage?
Ako napravi stručnjak, jednostavna ugradnja jedne utičnice traje oko 30 minuta. Ugradnja više ladica i ugradnja novog razvoda (kabliranje) traje duže, međutim, treba biti u roku od jednog dana.
Može li Wilio Electric pomoći da popravim svoje utičnice i preklopke?
Definitivno! Ako imate probleme sa utičnicom - koji se tipičnim zujanjem, ne funkcionira, zagušene sklopove ili ispuštene prekidače, bolje je pozvati stručnjaka koji ima potrebnu opremu, a ne da spominjemo da bi ladice trebale uporediti i promijeniti Samo kvalificirani inženjer elektrotehnike. Ako nema problema, mogu vam pomoći i da zamijenite ladice ili novu instalaciju.
Trebam profesionalnu karticu ili dozvolu za instaliranje ladica i prekidača?
Višestruki zahtjevi za osiguranje pouzdanog i sigurnog rada postavljeni su na trenutnu električnu instalaciju u objektu zgrade. Jedan od zahtjeva je takođe sigurnost požara. (Izvođenje električnih instalacija u zgradama Opći zahtjevi za unutrašnju električnu distribuciju u zgradama, građanskim i poljoprivrednim proizvodnim rješavanjima STN 33 2130: 85). Uz stručnjake, definitivno ćete se obratiti dizajnu rješenja za električne instalacije, posebno u slučaju pametne pametne električne instalacije. Dakle, možete izbjeći više problema i uštedjeti vrijeme i novac. Obrada projekata i naknadna revizija cjelokupnog sustava su tada više koraka koji su neophodni za povjerenje ruku kvalificiranih profesionalca. Još je prikladno za rad koji obavljaju podobni i osigurani električar.
Kako drugačije može pomoći poboljšati funkciju moje kuće?
Pored postavljanja i instaliranja električnih utičnica u vašoj kući, Wilio Eleteričari mogu pomoći u popravljanju ožičenja, povezivanje električnih uređaja ili ugradnjom internetske veze. Još jedan Wilio Crtači rado će vam pomoći da rekonstruišite unutrašnjost, montažu novog namještaja ili uredno za poboljšanje dizajna, funkcionalnosti i udobnosti vašeg doma.
Usluge
Što uključuje ladice i usluge instalacije za prebacivanje?
Obučeni i certificirani električari Instalirajte utičnice i svjetlosne sklopke i odgovaraju operativnoj pouzdanosti i sigurnosti vašeg doma. To može uključivati ​​provedbu raspodjele kablova, njihove povezanosti s izvorom energije i kontroliranje njihove funkcionalnosti.
Instalacija utičnica
Prije instaliranja uređaja od suštinskog je značaja osigurati dovoljno snage za podršku protoku električne energije, tzv. utičnice. Električari mogu pomoći u planu, instaliranju, zamijeniti ili dodavanju utičnica i maksimizirati pokrivenost naseljenog područja električne energije. Oni počinju provjeravati mjesto i identificiranje određenih mjesta na kojima će vam vjerojatno trebati ladice. Proces instalacije obično uključuje: odvrtanje pokrovnih ploča, povezivanje drugih kablova na postojeće električne utičnice i istezanje na različite lokacije, ugradnju ladica i ponovno testiranje izvora napajanja.
Instaliranje svjetla prekidača.
Lagani prekidači Priključuju električne lampe za izvor energije. Uz zamjenu prekidača, Wilio Rado će vam pomoći. Možemo vam pomoći u instaliranju novih prekidača svjetla ako radite na izgradnji nove kuće ili rekonstruiranjem kupaonice ili kuhinje. Ovaj se proces uglavnom obnavlja za povezivanje postojećih prekidača ili povezivanje novih kablova na izvor napajanja i instaliranje novih prekidača. Ako želite višenamjenski električni svjetla, možete se prijaviti za instalaciju dodirnog zatamnjenja pomoću intenziteta osvjetljenja koji su dio moderne i dizajnerskog domaćinstva.
Instaliranje vanjske električne utičnice
Profesionalni električari mogu ugraditi i vanjske ladice na balkon, terasu ili vrt. Oni vam omogućavaju lakše i sigurnije za povezivanje vaših uređaja - roštilj, visokotlačni čistači, dekorativne rasvjete izravno vani. Sve otvorene utičnice i prekidači, npr. Na terasi, pored bazena mora imati zaštitu od vlage. Vaš električar znat će da mora koristiti minimalnu pokrivenost IP44. To vrijedi i za vanjsku rasvjetu. Za sve ladice do 20a ne samo u kupaonici moramo koristiti dodatnu zaštitu struje zaštite.