Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Inkasator plina

Tražite li plinara? Imamo 22.009 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
32.719 registrovani profesionalci
87.711 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Inkasator plina

Da li vam je potreban servis za gas? Wilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za ugradnju plinskih štednjaka i plinskih ploča za kuhanje, sanaciju plinskih instalacija, zamjenu čepova i plinskih crijeva, tlačne testove i preglede. Cijena stručnjaka za gas obično zavisi od obima usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: non-stop hitna služba, otklanjanje curenja gasa, koje pruža jedna od naših 22.009 gasnih kompanija u datoj kategoriji.

Vidi također:Cijene
32.719 registrovani profesionalci
87.711 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Često Postavljena Pitanja
Zašto pretražite gas na wilio?
Trebate popraviti plinski kotlov, osiguravajući potpunu rekonstrukciju distribucije plina ili jednostavno uključivati ​​plinski peć? Gas se nikada ne smije uzimati na laganu težinu. Stoga, ako imate plinski kotao u kući, štednjak ili drugi uređaji trebaju se kontaktirati s obučenim plinom. Profesionalni gamar će se pobrinuti za uključivanje i popravak plinskih kotlova, montaže ili popravke distribucije plina, implementaciju plinskih priključaka i svih hitnih situacija, tako da ćete moći sigurno koristiti sve vaše uređaje. Wilio će vam pomoći da pronađete stručne plinove u vašem području koji su odmah dostupni kako bi vam pomogli u bilo kojoj instalaciji, popravci ili reviziji.
Koje veštine ima Gašić?
Gasovi mogu izvesti montažu, blago i konsolidaciju ožičenja plinskog cjevovoda, kombiniraju cijevske spojeve koristeći navoje, grlo, prirubnice, zna kako raditi radovi na održavanju na regulatornim, mirisnim i mjernim stanicama. Može obavljati posao za zavarivanje u pridruživanju metalnim i nemetalnim materijalima, a radom cevovoda i izolacije, sastavljanje mjerača i sigurnosnih uređaja. On vrši benzinske aktivnosti u proizvodnji, prilagođavanju, transportu i distribuciji plina. Gasmar može organizirati aktivnosti vezane za prirodne radove i cjevovode polaganja. Fokusiran je na radu na plinovodima, uključujući testove pritiska, može se naći i pružiti mjesta curenja plina u vanjskim i unutrašnjim prostorima, za obavljanje profesionalnih i posebnih radova na tehnološkoj opremi koja se koristi u upravljanju plinom, izvršite naftovod i održavanje uređaja za uzorkovanje propane-butan. To može osigurati da postoji montaža, kao i umrežavanje mreža, operatora i održavanja korištenih stanica (mjerenje, regulatorno, originaciju, kompresiju) kao i u ugradnji unutarnje distribucije i instalacija uređaja, uključujući održavanje.
Koliko često trebamo kontrolirati distribuciju plina u stambenoj zgradi?
Potrebno je razlikovati je li uređaj smješten prije ili iza zatvaranja plina. Dobavljač plina osigurava siguran rad i održavanje distributivne mreže - plinovoda zajedno s priključcima, lazoredima (stanica između transportne i distributivne mreže) i regulatorne stanice (podešavanje pritiska po potrebi) uključujući glavnu plinsku kapu. Za HUP (glavna plinska kapa), plinska oprema (npr. Merač prirodnog plina - takozvani plinski mjerač, stambena distribucija, plinski aparati, npr. Kotao, kućni bojler; za koju je vlasnik ili menadžer kuće odgovoran, eventualno zajednica vlasnika. Jednom u tri godine i stručni test treba osigurati svakih 6 godina.
Kada treba izvršiti prevenciju inspekcija plinske opreme?
Potrebni su redovne stručne inspekcije i testovi gas opreme ne samo u pogledu sigurnosti, već i u pogledu efikasnog rada, što dovodi do uštede energije. Mora provesti profesionalno kompetentna osoba. Interval raj (čekovi) određuje proizvođača u uputstvu za uporabu. U pravilu se preporučuje jednom godišnje na bojlerima i grijačima gasa, jednom u dvije godine plinskih peći i pečenja, jednom u 3 godine u pogledu distribucije plina, ali je potrebno izvršiti preglede za distribuciju plina jednom u 6 godina . Jednom godišnje provjerite sistem grijanja i provjeru funkcije regulatornih i sigurnosnih instrumenata i armature kao i dovod zraka za izgaranje. U kontroli, oprema dimnih plinova treba kontrolirati i - na primjer, redovno čišćenje i stručnjak za dimnjake. Konkretno, ušteda se može postići uklanjanjem sljedećih nedostataka u preventivnoj inspekciji: • Netačne postavke plamenika na bilo kojem plinskom uređaju ili lošem tehničkom stanju (korodirano, ofset, začepljen prljavštinom) • Začepljenje razmjenskih površina u grijačima protoka ili kotlova, • Propuštanje curenja propuštanja plina (kontrola mehaničkih spojeva, prirubnica, ...).
Kako da se tretiram na gasnim uređajima?
• Pridržavajte se rada, rada i održavanja plinskih uređaja navedenih u uputama proizvođača. • plinski uređaji i distribucija plina za kontrolu i održavanje prema uputama za upotrebu njihovog proizvođača i dobavljača. • Koristite plinski uređaj samo za svrhu za koju je namijenjen. • Plaćajte dovoljno za dovoljnu dovod u sobi u kojoj se nalazi plinski aparat. • Plaćajte za pravilnu ventilaciju prostora u kojem se aparat čiji dimni plin koristi za zrak (štednjak na plin, pećnica za pečenje, grijač za plin). • Popravak, održavanje i kontrola plinskih uređaja povjeruju se samo osobama sa profesionalnim kvalifikacijama i zatraženo autorizacijom.
Koji rad radi gas?
Stručno obučeni gasovi mogu vam pomoći u reviziji, popravci i održavanju plinskih kotlova. Može izvesti curenje plina. Pomoći će vam u sudjelovanju ili isključivanju plinova otkuha i pružit će vam se ovjereno garancijsko pismo plina. Može napraviti novu priključku na plin sa vašom imanjem ili napraviti potpunu rekonstrukciju distribucije plina u vašem stanu, kuću da li je kompanija. Za zamjenu zatvarača i crijeva zmija na plinske postrojenja i testove pritiska i revizije na distribuciji plina kao i zamjenu HUP-a (glavna plinska kapa) i uklonite propuštanje gasa i procurišta plina i procuri. Wilio će vam pomoći da pronađete kvalitetan plin, iz vaše okoline koji voljno pomaže kada vam odgovara.
Imam grant za plin za pružanje opreme ili ću donijeti svoju?
Većina stručnih plinova koristi vlastite alate, ali plinske uređaje koji će biti instalirani i potrošni materijal moraju biti plaćeni ili isporučeni nakon savjetovanja. Profesionalni plinovi znaju koji su materijali potrebni u instalaciji plina, stoga prije kupovine materijala ili uređaja preporučujemo da se obratite kupnjom sa svojim plinom. Međutim, ako ste već kupili opremu i potrošnu opremu, obavijestite svoj plin prije nego što pošalje izračun cijene.
Kako zaposliti plin koristeći Wilio?
Pronađite pametni plin u vašem kvartu je jednostavan. Samo unesite potražnju. Wilio tada obavještava stručnjake koji se nalaze na vašoj lokaciji imaju potrebne vještine i znaju posao da bi izvršili traženo vrijeme. Tada dovoljno da odaberete iz menija koji primite. Uz Wilio, sigurni ste da dobijate kvalitetne usluge po povoljnoj cijeni. Možete se uvjeriti na kvalitetu rada vaše zemlje kako biste vidjeli njihovu ocjenu kupca i recenzije. Plaćate samo za uslugu izvedenu i nakon završetka.
Ko je odgovoran za benzin?
Nakon glavne plinske kape (HUP), to je plinski uređaj za koji je odgovoran distributer prirodnog plina. Hup do samog uređaja za plin je uređaj za uzorkovanje za koji je kupac odgovoran, pa vlasnik nekretnine. U stambenim zgradama za zajedničku distribuciju plina odgovara vlasnicima zajednice ili menadžeru kuće. Distribucija plina iza brojila plina (u apartmanima), uključujući plinske uređaje, odgovara vlasnicima stanova. • Distributer prirodnog plina odgovara uređaju za plin nakon plinske kape. Glavna plinska kapa odvaja ga od uređaja za uzorkovanje. • Kupac odgovara kupcu, koji je uglavnom vlasnik imovine. • U stambenim zgradama za zajedničku distribuciju plina odgovara vlasnicima zajednice ili menadžeru kuće ili menadžeru kuće. • Za distribuciju plina iza brojila za plin (u apartmanima), uključujući uređaje odgovaraju vlasnicima stanova. • Ako postoji kotlovnica, za to je odgovoran administrator ili zajednica vlasnika.
Šta da radim ako me gas curi?
Ako ste se prošli, curenje plina treba pratiti prema sljedećim sigurnosnim uputama: • Otvorite sva vrata i prozore. • Isključite plinske uređaje i unesite opskrbu plinom (poklopac kućišta, resp. Glavna plinska kapa). • Ne koristite otvorenu vatru (neugodnost i upaljači). • Ne koristite električna zvona, električne uređaje i telefone. • Ne povlačite kablove za napajanje u električni uređaj iz utičnice. • Ne koristite lift. • Ne pušite. • Upozorite ostale stanovnike kuće i napustite zgradu. • Obavijestite hitnu službu za plin na telefon koji se nalazi izvan kuće ili prostora curenja. • Ako će miris plina iz zaključanih prostora obavijestiti policiju ili vatrogasce. • Prostor za nestanak dostupan za pripravnost i servis greške. • Propuštanje plina nikada ne otkriva plamen, ali uvijek koriste sredstvo za pjenjenje (deterdžent ili sapun). Propuštanje plina odražava mjehuriće u curenje. Veći plin lako curi mirisom i eventualno oba saslušanja.
Savjeti i savjeti
Dobar zadatak je osnova Napišite u zadatku što je moguće moguće opis onoga što radite za izvođenje i u kojoj mjeri da biste točno shvatili kakva je vaša ideja. Provjerite za realizaciju Da biste bili sigurni da su svi radovi napravljeni kvalitet, provjeravaju rad tokom njenog kursa kao i nakon što ga završi. Budžet i vrijeme Ne zaboravite dodati svoje zahtjeve za završetak implementacije. Ako imate određeni proračun koji treba slijediti, imajte na umu da je davatelj usluga već na početku.
Kakvu vrstu posla gasnik radi za mene?
Revizija i održavanje plinskog kotla
U plinskom kotlu postupak izgaranja odvija se tamo gdje se razvijaju visoke površinske temperature. Da bi se osiguralo nekvalno i siguran rad ovih uređaja, to je stoga potrebna revizija kotla ne samo zakonom već i proizvođačima. Kada se revidira, nije samo osigurati nesmetani rad plinskog kotla, ali uglavnom o sigurnosti koja se može ugroziti u slučaju poremećaja kotla i ugljičnog monoksida. U normalnoj servisu, površine za razmjenu topline čiste su koje pružaju prenos topline između plamena i vode, što je osnova postizanja proizvođača učinkovitosti uređaja. Ako je potrebno zamijeniti pretjerano istrošene komponente.
Potvrda revizije kotla
Potvrda (protokol) na izvršenom reviziji ključan je u slučaju osiguranog događaja. Kao rezultat respektivnih revizija i usluga, osiguravajuće društvo ne plaća štetu jer niste ispunili zakonske obveze. Svaki uređaj preko 50 kW ima dužnost prema uredbi jednom godišnje za diplomiranje. Prema zakonu, popravku, izvršite održavanje, tehničke inspekcije i testove gasnih instalacija može osobi samo profesionalno kvalificirati.
Instalacija plinskih peći i ploča za kuhanje gasa
Uključenost plinskog štednjaka ili plinske kuhanje jedna je od najčešćih djela koja plinovi mogu učiniti za vas. Plin isporučuje crijevo i faze i ostale potrošne materijale i popraćene gasnim uređajem. Nakon toga testira se instalirani uređaj. Nakon završetka posla, plin je da vam pruži ugradnju koji je neophodan za uspjeh žale se u slučaju kvara na plinskoj opremi.
Nove veze, regeneracija plina ili nova instalacija plina iz brojila plina do uređaja
Ako trebate donijeti plin na svoj plin za nekretnine, uspostavit će se s vama. Plin za vas možete prepraviti i postojeće plinske instalacije i premjestiti postojeće prodajne mjere. Slično tome, kompletne nove gasne instalacije iz brojila plina na uređaje mogu se implementirati za vas. Nakon toga, cjelokupna instalacija testira i izdaje se potvrda o montaži.