Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Inžinjerski radovi

Tražite dizajnera za dizajnerske radove? Imamo 21.759 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
32.701 registrovani profesionalci
87.679 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Inžinjerski radovi

Potrebna Vam je usluga iz oblasti projektovanja? Wilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne projektne stručnjake za odluku o prostornom uređenju, projekt za građevinsku dozvolu i projekt za stvarnu izgradnju. Cijena građevinskih i inženjerskih radova najčešće zavisi od obima usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: konsultacije i inkorporiranje zahtjeva od strane jednog od naših 21.759 dizajnera u datoj kategoriji

Vidi također:Cijene
32.701 registrovani profesionalci
87.679 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Često Postavljena Pitanja
Zašto zapošljavate dizajnera preko Wilio-a?
Jeste li razmišljali o izgradnji nove kuće ili preko rekonstrukcije trenutne kuće? Ne gubite vrijeme putem graditelja web stranice i odabirom kućnog plana koji nije u potpunosti pogodan za vas. Umjesto toga, naći ćete stručnjak koji može nacrtati vaš novi dom dom ili luke sa svim elementima koje su vam potrebne za postizanje savršenog rezultata koji želite. Najbolje mjesto za pronalazak profesionalaca iz građevinskog područja je Wilio. Bilo da vam treba pomoć u razvoju privatnih stambenih planova ili komercijalnog projekta, moći ćete pronaći iskusnog lokalnog dizajnera koji će vam pomoći da započnete svoj projekt. Jednostavno unosite potražnju i povežite se sa arhitektima i dizajnerima koji mogu razviti planove za izgradnju, pa čak i pomoći u procesu odobravanja u uredima.
Ko je dizajner i šta on radi?
Rad dizajnera je malo sličan arhitekturi. Odgovorna je za stvaranje tehničkih crteža i planova. Oni uključuju specifikacije ili mehanizme. Dizalatori mogu raditi sa arhitektima, naučnicima ili inženjerima i mogu biti odgovorni i za procjenu snage strukture i financijskih troškova zgrade. Projektnici obično koriste procedure dizajna i dizajna računara (CADD) za stvaranje ovih planova, ali ponekad olovke i funkcije.
Treba mi arhitekta ili dizajner?
Primarna razlika između njih je: Arhitekti mogu pružiti i tehničke i umjetničke savjete, dok se dizajner bavi prvenstveno tehničkim aspektima vašeg projekta. Dizajneri mogu pružiti crteže spremni za izradu svih tehničkih specifikacija. Nažalost, oni obično ne mogu procijeniti vaš projekt u cjelini ili doprinijeti temeljnim promjenama u svom dizajnu ili uređenju. Ako razmišljate i o uključivanju arhitekta, možete pronaći pravo u svom kvartu koristeći Wilio.
Može li dizajner dizajnirati kuću?
Da i ne. Dizajner može stvoriti tehničke planove na osnovu već stvorenog dizajna, tako da prvo mora stvoriti arhitekta. Projektant obično radi sa arhitektima ili za arhitekta. Kada arhitekt vizualizira kuću, uključujući aspekte kao što su upotreba prostora ili biljne zgrade do okruženja, dizajner će pretvoriti prijedlog u tehničke specifikacije koje tada mogu koristiti građevinsku kompaniju.
Kako odabrati pravi dizajner za svoje planove za gradnju?
Konkretno, u usvajanju pravog profesionalaca da sarađujete, primijetite izraženu znanje i obrazovanje u oblasti, iskustva i komunikacijskih vještina. Prvi faktor uključuje tehničke vještine i znanje o izgradnji propisa i standarda. Njegovo iskustvo i portfelj takođe mogu navesti da li odgovara vašem projektu. Dobro je pitati, bilo da je nešto slično poput vašeg plana, ponekad. I na kraju, sjetite se važnosti komunikacije u saradnji. Trebate nekoga da vas pažljivo posluša, pružit će vam dobar savjet i pomoći vam u realizaciji vida.
Koji je dio dizajnerske usluge?
Wilio Portal će vas povezati sa pouzdanim dizajnom u vašem području. Ovo će vam pomoći da preuzmete viziju buduće izgradnje na jasne planove, idealan uz pomoć arhitekta.
Šta je dio usluge
Savjetovanje u razradi
Ako već imate zadivljujuću predstavu svog projekta, dizajner vam može pomoći da je pretvorite u planove koji mogu odobriti inženjere i realizirati građevinske kompanije. Razmislite da je njihovo savjetovanje ograničeno, za razliku od arhitekata, ne mogu pružiti cjelokupnu viziju vašeg projekta. Najviše koje mogu učiniti je manja poboljšanja vaše ideje, a zatim stavite sve na papir. Bilo bi najbolje da se obratite IDEU-u sa arhitektima prije nego što kontaktirate svoje projekte sa svojim planovima. Vaš dizajner takođe može preporučiti neke kolege arhitekata, zato pokušajte da ga pitate.
Stvaranje tehničkih crteža pomoću CAD-a ili tradicionalnih crteža
Dizajneri obično stvaraju tehničke planove ili svemirske planove pomoću CADD računarskog programa. Međutim, oni mogu koristiti i tradicionalnije sredstvo kao što su papir, olovke i vladari. Na ovaj ili onaj način, pružite vrlo specifičan i preračun plan koji se tada može lako provesti građevinski tim. Ako imate preferenciju koliko želite imati svoje tehničke crteže, možete je unijeti u svoj post.
Saradnja sa arhitektima i inženjerima
Rad dizajnera sastoji se u saradnji sa arhitektima, inženjerima ili čak naučnicima. Ako ste već kontaktirali inženjer i arhitekt, možete unajmiti dizajnera putem Wilio-a koji će nadopuniti vaš tim. Naša platforma će vas povezati sa dostupnim stručnjacima u vašem području, tako da ne morate dugo tražiti niti čekati da se dogovorite za prvi lični sastanak.