Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Izgradnja terase

Tražite građevinara za izgradnju terase? Imamo 24.445 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
33.324 registrovani profesionalci
90.145 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Izgradnja terase

Potrebna Vam je usluga u oblasti izgradnje terasa? Wilio će Vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za pripremu podloge za terasu i betonske ploče, montažu i fiksiranje konstrukcije, polaganje poda, ankerisanje i montažu stubova, montažu krova. Cijena izrade trijema kod kuće obično ovisi o rasponu usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: četke, boje i lakovi ili alati koje pruža jedan od naših 24.445 graditelja u kategoriji

Vidi također:Cijene
33.324 registrovani profesionalci
90.145 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Usluge
Šta su graditelji terase?
Terasa instaliraju stolare i graditelje terase koje znaju kako ravnomjerno stave ploče i popraviti ih da stoje u testu vremena. Oni će vam pomoći da postignete željeni dizajn u vašem vrtu, a da je vaša terasa osigurana, posebno ako je instalirana po bazenima. Vodoinderce Terraces mogu se specijalizirati za jednu vrstu terase ili specifičnih materijala terase. Sadrže:
Tereći od tvrdog drva
Ako vam se sviđa prirodni izgled drveta, ništa neće nadružiti terasu tvrdog drva. Takva terasa izgrađena od kvalitetnog drveta traje mnogo godina, ali zahtijeva redovno održavanje kako bi se izbjeglo oštećenje vremenskih prilika. Nedostatak je što instalacija može trajati duže.
Terase za borove
Izmijenjeni bor, iako nije tako jak ili izdržljiv od tvrdog drveta, još uvijek je popularan izbor za terase čija je instalacija svjetlija i jeftinija. Ako vam se ne sviđaju izgled jarkog borova, može se obojiti u bilo koju boju koju želite. Bor je zaštićen od truleži, gljiva i termita, ali bit će potrebno jednom godišnje u naftu.
Kompozitne terase
Kompozitne terase kombiniraju drvena vlakna sa recikliranom plastikom i pružaju prirodan izgled drvenih terasa bez održavanja. Ovaj jaki pod je otporan na vlagu i blijedi, ne zagrijava se i ne je protiv klizanja, tako da je idealan na primjer na bazen. Kuka je da obično košta više od ostalih vrsta terase.
Terasa od vlakne
Ploče za beton izrađene od vlaknastih cementa su alternativa koja se može dizajnirati s bilo kojim izgledom koji želite imati u vrtu. Kao kompozitne terase, imaju nisko održavanje i otporne su na toplinu, vlagu i štetočinu.
Često Postavljena Pitanja
Zašto u knjigu graditelji terás kroz Wilio?
Vrijeme u Slovačkoj je ugodno veći dio godine i omogućava vam da ga koristite u velikoj mjeri vanjski prostor. Imate li dovoljno prostora u vrtu? Slobodno stojite blizu terase koja će postati popularno mjesto ne samo vi, već i vaši prijatelji i gosti. Ako niste iskusni stolar, trebat će vam pomoć od profesionalaca prilikom postavljanja nove terase. Bez obzira da li razmjenjujete staru, istrošenu terasu ili plan za ukupno novo tvrdo drvo, kompozitna terasa ili beton, u Wilio pronaći ćete dostupne stručnjake za lokalne terase. Većina naših terasa proizvođača djeluje neovisno o velikim kompanijama, što održava niske troškove, ali ne i na štetu kvalitete. Pročitajte stolare i građevinske terase u vašoj blizini iz prethodnih zadovoljnih kupaca i pronađite nekoga kome možete vjerovati da bi vaša terasa iz snova postala stvarnost. Slobodno unesite ovaj zadatak danas sa cijenom koju ste spremni platiti. Zatim pričekajte menije i odaberite najpovoljnije.
Je li potrebna dozvola za terasu?
Zgrada terase uglavnom nije potrebna nikakva posebna građevinska dozvola. Ako planirate izgraditi na vlastitom zemljištu, a poda plan ne prelazi odgovarajuće područje, nije potrebno podnijeti zahtjev za građevinsku dozvolu. Ako želite drvenu terasu s pergolom i zastakljenim krovom, bit će bolje informiran o nadležnom građevinskom uredu da li neće zatražiti zahtjev za građevinsku dozvolu. Dobro je učiniti nedovoljno odobriti i ne zanemariti ovaj korak kroz bilo kakve komplikacije.
Koji se materijal koristi za terase?
Svi dostupni materijali koji se koriste za izgradnju terasa imaju svoje prednosti i nedostatke onih ovisnih o željenom pojavu i iz praktičnih ili sigurnosnih aspekata. Kompozitne terase su popularna alternativa drvetu jer su lakše zadržati, ali mnogi više vole samo prirodno drvo.
Koju vrstu terase je pogodna za česte šumske požare?
Ako živite u području prijeteći vatru, postoje alternative drvenoj i kompozitnoj terasi. Vatrootporni dodaci uključuju aluminij, cementna vlakna i betonske terase. Oni mogu biti dizajnirani tako da podsecaju tradicionalne drvene terase.
Koliko dugo se odvija zgrada terase?
Koliko dugo se odvija zgrada terase? Vrijeme koje projekt izgradnje terase treba ovisi o njenoj veličini i složenosti. Može potrajati od nekoliko dana do nekoliko sedmica. Nije predviđeno da, pored polaganih ploča, može uključivati ​​i iskop otvora za panjeve i instaliranje supstrata ili betona za podršku terasi.
Koliki je trošak terase?
Cijena terase varira ovisno o vrsti terase koja odaberete, instalaciju i druge faktore. Vaš dobavljač će vam pružiti procijenjeni citat koji možete uporediti sa drugim kompanijama.