Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Kamin, peć

Tražite li kamin za izradu kamina ili pločica? Imamo 21.810 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
32.807 registrovani profesionalci
87.887 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Kamin, peć

Da li Vam je potreban servis u oblasti kamina, peći? Wilio će Vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake u fokusu, proizvodnji, montaži i ugradnji kamina i peći. Cijena kaminskih peći obično ovisi o asortimanu usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: post-garantni servis, troškovi dostave koje osigurava jedan od naših 21.810 stručnjaka u ovoj kategoriji.

Vidi također:Cijene
32.807 registrovani profesionalci
87.887 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Kako pokrenuti instalaciju kamina
Izgradnja kaminskog sa toplom zrakom za drvo
Kamini s toplim zrakom dio su izgradnje vaše kuće, tako da im je njihova primjena ili popravak, bilo da je kamin ili dimnjak često složen proces. Vaš tehničar za građevinski radovi za implementaciju kamina koristiće kamen, cigle, kamen, pločice / pločice, ali i druge materijale poput gipsa ili drveta. Dizajni - postavlja odgovarajući dimnjak zasnovan na optimalnom protoku zraka, dimnog plina, kako bi se osigurala termička udobnost u vašoj zgradi, osigurava njegovu nepropusnost da izbjegne otplatu. Vodoinstalater započinje postavljanjem žarišta (obično od cigle, keramičkih pločica ili betona) da biste osigurali čvrstu i sigurnu osnovu za vaše grijanje za drvo. Dodatno će instalirati vašu jedinicu i povezati dim (iznutra i izvana, na vašem krovu) da skine dim iz svoje kuće.
Instaliranje plinskog kamina
Kada odaberete najbolji plinski kamin za svoj prostor (bilo na zidu, izgrađenom, slobodno stojite ili unutar vaše postojeće konstrukcije kamina), instalacijski program će vam pomoći da povežete plin. Ako još nemate benzinsku stanicu, ona će organizirati priključak ili isporuku plinske boce. Nadalje, vaš instalacijski prostor za kamin gradi sve dijelove, uključujući kamin i dim. Prereže rupe da puši dim kroz strop i krov i osigurat će da su sve praznine čvrsto zapečaćene kako bi se izbjeglo curenje i oštećenje. Konačno, povezuje plin i testira vaš novoinstalirani kamin.
Ugradnja električnog kamina
Vaš električni vodoinstalater kreće i pokušavajući kamin da utvrdi da li radi. Zatim povezuje kamin na zid na odredište ili sječe otvor na zid kako bi se tamo postavio ugrađeni kamin. Dodatno povezuje napajanje (možda će vam trebati licencirani električar za ovaj korak). Konačno, instalirat će sve ukrase (poput zapisnika) koji dolaze sa kaminom i opremljenu prednju staklenu ploču.
Često Postavljena Pitanja
Zašto rezervirati instalaciju ili izgradnju kamina putem Wilio-a?
Nekoliko je stvari koje bi bilo ugodnije od provođenja zimske večeri na toplu kamina. Međutim, trebat ćete prvo napustiti kamin. Postoji mnogo detalja koji čine vaš kamin siguran, funkcionalan i estetski. Stoga je montaža kamina posao koji biste trebali povjeriti nekome ko ima bogata iskustva i potrebne alate za rješavanje. Dakle, rezervirajte instalaciju kamina putem Wilio-a i uživat ćete u njenoj zadivljujućoj atmosferi u kratkom vremenu. Bilo da morate instalirati novi kamin ili morate popraviti svoj trenutni kamin, na pravom ste mjestu. Jednostavno pošaljite svoj zahtjev, odaberite svoj instalacijski program i ostavite da instalirate ili popravite kamin koji vam odgovara.
Kakvu vrstu kamina da se instaliram?
Ovisi o vašim prioritetima, bilo da je estetika, toplina, efikasnost ili udobnost. Drvene kamini nude izvrsnu efikasnost grijanja u odnosu na alternative, imaju klasičan izgled, dok su plinski i električni kamini moderna alternativa i lako su za održavanje.
Također je potrebno riješiti dimnjak prilikom izgradnje kamina?
Da. Ako izgradite kamin za drva, trebat ćete ugraditi i dimnjak kao dio usluge. Prilikom ulaska u Wilio potražnju, promijenite i potvrdite odabranu tehniku.
Možete li instalirati kamin bez dimnjaka?
Da. Benzinske i električne kamini ne zahtijevaju dimnjake jer ne proizvode dim.
Trebate li kvalificirana kompanija za instalaciju kamine?
Zgrada ili ugradnja kamina ne kontrolira i često čine ga poznatim obrtnicima, ali dobro je odabrati dobavljača sa profesionalnom kompetencijom upisanom u kauč stepenica. Minimalno je važno da je zanatlija već imao nekoliko uspješnih realizacije kamina - preporučujemo da ga provjerite. Ipak, to je samo potencijalno opasna turistička materija koja može prouzrokovati požar i time razmatranje. Potrebna je revizija dimnjaka prilikom izgradnje dimnjaka. Provedba mora biti u skladu s važećim sigurnosnim propisima.
Koliko dugo traje kamin?
Izgradnja klasičnog drvenog kamina u osnovi je proces mokrog zgrada i traje većinu dana do jedne sedmice kada sve ide bez problema. Kamin je idealno zainteresiran za otprilike 2-3 mjeseca prije željenog roka da ima dovoljno vremena za savjetovanje i pripremu dokumentacije. Odabir desne vrste, odgovarajuće lokacije u prostoru, priključak na vanjsko napajanje, rješavanje dimnih plinova za dimnjak - sve i još više treba smatrati da vam daju kamin bez problema da služe dugogodišnjem. Obično zahtijeva pregled zgrade ili savjetovanja sa dizajnom kuće. Nakon toga razvijena je projektna dokumentacija kamina kao i izvijestiti izdanje zgrade na građevinskom uredu u vašem selu / gradu. Takođe je potrebno hitno mišljenje o dosjeu projekta kao prilog. Također će vam trebati pristanak na izgradnju malog izvora zagađenja zraka iz vaše općine, gdje pošaljete projektnu dokumentaciju prilikom traženja. Kada izgradnju dimnjaka, revizija - za to će trebati čičev koji vam može pružiti dobavljač kamina ili možete ga narediti sami. Prilikom izgradnje nove kuće, preporučljivo je razmišljati o kaminu već u svom dizajnu i ugraditi ga direktno u građevinsku dokumentaciju kuće. Instalacija električnog ili plinskog kamina relativno je jednostavna i može trajati samo 4 sata.
Kolika je ugradnja kamina?
Cijena kamina je vrlo pojedinačna afera. Što se tiče kompletne zgrade kaminskog zraka sa dimnjakom, troškovi se kreću oko 3000 - 15000 EUR, ovisno o složenosti kamina i obimu i betonskom građevinskom radu. Za potrebnu izgradnju dimnjaka, ta cijena još uvijek može povećati. Cijena može biti mnogo niža ovisno o pre-uporabi, za koju već imate ili ako je to samo jednostavan set kamina (oko 500 eura). Fix troškovi ovise o opsegu implementiranih radova, respektivno. opseg oštećenja. Popravak može sadržavati djela poput popravke obloge, dimnjaka, zamjene kamina, šarkama za popravak kamina. I dalje je potrebno da se dogovorite sa dobavljačima da li bi ponuda u cijeni uključila materijal i rad.
Šta još uključuje ugradnju kamina?
Struktura kamina uključuje svojstva stručnih savjeta izbora kamina i peći, dizajniranje projektne dokumentacije, dokumenata za izgradnju izgradnje ili građevinsku dozvolu, uključujući dimnjak ako je dio dimnjaka Zgrada. Jedan kvalificirani u umjetnosti neće vam prodati umetak kamina, već i iskustvo, strukturu kvalitete ključa koja odgovara trenutnim standardima i trendovima. Važno je biti jasno s dobavljačem da nestane, koji ima svoju isporuku da sadrži. Sadržaj rada ovisit će o vrsti kamina.