Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Porezni savjet

Tražite računovođu za porezne savjete? Imamo 1.339 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
32.778 registrovani profesionalci
87.823 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Porezni savjet

Trebate li uslugu poreznog savjetovanja? Wilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za porezno savjetovanje za pravna lica, usklađivanje poreza, savjetovanje o transakcijama. Cijena poreznih preporuka obično ovisi o rasponu usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: putni troškovi, kalkulacija cijene, dodatni individualni savjeti koje daje jedan od naših 1.339 poreskih savjetnika u datoj kategoriji.

Vidi također:Cijene
32.778 registrovani profesionalci
87.823 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Često Postavljena Pitanja
Zašto rezervišete računovođu / račun putem Wilio-a?
Ne postoji sigurnost, samo smrt i porezi, a srećom, trebat ćete samo brinuti samo za jedno od ova dva imitiranja. Zašto se uopšte ne bavite porezima? Računovodstvo je jedno od rijetkih usluga koje u stvari može uštedjeti novac. Novac trošite da zaradite novac. Dobar računovođa može istaknuti greške i neefikasnosti koje vas mogu koštati novca i ponuditi načine za uštedu još više novca. Ne samo da ćete sačuvati i nesrazmjerno mnogo vremena za pripremu mjesečnih izjava o PDV-u ili pripremu poreznog odobrenja na kraju računovodstvenog razdoblja, željet ćete minimizirati vaš porezni dug. Sve što trebate učiniti je pronaći računovođu kvalitetu. Srećom, mogu biti samo nekoliko ruika! Zahvaljujući Wilio, oni su sada stručne račune na dohvat ruke i smatraju da nikad nije bilo lakše. Jednostavno opišite porezne službe koje vam trebaju i čekati dok se meni ne pokrene. Dobijate besplatno i nevezing citat i pronađite svoj savršeni računovođ u vašoj blizini.
Šta čini računovođu?
Vaša računovođa treba u neko vrijeme kada radite CI već kao trgovci (fizička osoba) ili kao firma. Svaki jedini trgovac (fizička osoba) i svaka kompanija trebala bi imati pouzdan računovođe koji, prema statutarnim zahtjevima, dovodi do računovodstva i pripremi povrat poreza na dohodak svake godine. Vaš računovođa se može specijalizirati za jedno područje ili vrstu računovodstva (na primjer, jednostavno računovodstvo za jedini trgovce ili dvostruko unošenje računovodstva za kompanije), ali može ponuditi i brojne računovodstvene usluge, kao što su obrada poreza na dohodak, porez na dohodak, obrada vrijednosti, obrada na raspolaganju , Porezno savjetovanje, reviziju, financijsku analizu, financijsko planiranje, budžetiranje i izvještavanje.
Kada bih trebao potražiti računovođu?
Ako ste mali posao ili dobavljač, najam računovodstva znači jer vam otpušta da služite više kupaca ili ste dobili više vremena u vašoj porodici. Histie Računovođa znači da konačno možete prenijeti okvir sa računima ili stotinama e-pošte s nekim ko će znati što da radi s tim. U pravilu je najbolje kontaktirati poreski računovođe s početkom knjigovodstvene godine, a ne samo da se uvjerimo da ćete shvatiti i biti u mogućnosti da komuniciraju učinkovito, ali i za primanje savjeta o poreznim carinama i poreznim planiranjem, drugim riječima Mogli biste kupiti i otpisati tokom knjigovodstvene godine. Pronalaženjem računovođe na kraju računovodstvenog razdoblja pripremate se za ove savjete / koristi. Pored toga, svi porezni vratnici su zapravo zauzeti prije roka poreznih prijava, tako da ga ne ostavljajte last minute.
Kako mogu pronaći dobar računovođa ili poreski savjetnik?
Najbolji način za pronalaženje dobrog računovođe u vašem području je pronaći kandidate čije usluge odgovaraju vašim potrebama. Zatim postoje važne recenzije - provjerite pružaju li usluge kvalitetne i pružaju im na vrijeme. Računovodstveni i porezni redak upravljaju strogim zakonskim uvjetima i njihovo odlaganje mogu postati značajne novčane kazne.
Moram li naći računovođu u vašoj blizini?
Wilio sadrži popis računa iz različitih uglova Slovačke. Iako ima računovodstvenog službenika, može biti zgodno i ugodno, u današnjem elektroničkom periodu znate i sa računovodstvenim službenikom daljinski. To je samo na vašoj želji.
Koji će dokumenti iz mene trebati računovođa / knjigovođa?
Za izvedbu trenutnog računovodstva fizičke osobe ili kompanije, računovođa će redovno trebati sve vaše račune, sa strane prihoda kao i rashoda. Uključuju dokumente kupovine goriva, radnih usluga, korporativnog telefona, računara, dokaza o zakupu i slično. Na kraju dana u vašem je interesu da svojim računovođama pružite sve dokumente o vašim troškovima. Plaćaćete za manji porez. Vaša računovođa ili računovodstvene kartice potrebne su i vaše bankovne izjave (za kompaniju sa vašeg korporativnog računa). Ako vaš računovođa ili računovodstvena kartica šaljete dokaze elektroničkim putem, morat ćete vas zadržati.
Koliko košta računovodstvena linija?
Jednostavno računovodstvo i poreska prijava za jedini trgovce (fizička osoba) izaći će 50- 100 EUR za knjigovodstvenu godinu. Sa manjim jednokrevetnim kompanijama, upravljanje računovodstvenim agendi kreće se od 30-70 eura mjesečno, ovisno o tome da li kompanija također plaća PDV. Za kompanije koje su i poslodavci, troškovi računovodstva povećavaju preko 100 eura mjesečno. Troškovi računovodstva na kraju dana ovise o poslovnoj aktivnosti vašeg poslovanja - Koliko trgovačkih i prodajnih transakcija radiš mjesečno i koliko zaposlenih imaš.
Koji rad čini računovođe za vas
Provođenje računovodstva za trgovce (prirodni narod)
Kada preuzmete kao trgovci (fizička osoba), računovođa / knjigovođa će dovesti do jednostavnog računovodstva i pripremit će vas za povratnu prijavu za koncert. Istražite mogućnost primjene troškova plosnatim stopama, što za vas može biti financijski povoljna rješenje i uvelike će pojednostaviti vaše računovodstvo tokom godine.
Knjigovodstvo za kompanije (pravna lica)
Jedna od prvih stvari koje biste trebali učiniti prilikom uspostavljanja kompanije je uključiti iskusni računovođe. Savjetovat će vam najbolje poslovne strukture poslovnim tipom i predviđenim iznos prihoda od financijskog plana. I pomoći vam da se osjećate sigurnije da ćete provjeriti ispravne okvire prilikom popunjavanja bilo kojeg papira. Kada radite kao firma (pravna osoba), računovodstveni službenik / račun za vas će voditi zahtjevnije dvostruko računovodstvo. Ovo zahtijeva upotrebu računovodstvenog softvera i dobro poznavanje računovodstvenih postupaka i zakona. Konačno, na kraju računovodstvene godine pripremit ću se poreznu prijavu poreza na porez na dohodak za pravnu osobu.
Obrada plata
Ako u vašem poslu, hoćete li trgovati ili kao firmu, istovremeno zapošljavati ljude, T.Z. Vi ste poslodavac, možete bacati i obradu plata, komunikaciju sa javnim institucijama, slanjem mesečnih izjava i pružanje stručnih saveta u čopornom prostoru.
Knjigovodstvo PDV-a
Za veću količinu poslovnih aktivnosti morat ćete se registrirati kao plaćanje poreza na vrijednosti (PDV), bilo obaveznom na osnovu ispunjavanja zakonskih ograničenja ili dobrovoljnog, što vam može biti financijski korisno. Takođe je dobro savjetovati o vašem računovođu. Ako postanete platitelji sa PDV-om, računovođa će vam pomoći u pripremi redovne porezne uprave za PDV da zakonodavstvo zahtijeva mjesečno ili tromjesečno.
Proračunsko i finansijsko planiranje
Vaš računovođa može vam pomoći da sastavite budžet ili u nekim slučajevima čak zakažite svoje financije. Možete se složiti da se sastanete tamo gdje govorite o svojim financijama, ciljevima, prihodima i rashodima - za vas lično ili za vaš posao. Tada vam možete savjetovati svoje alate (i dugogodišnje iskustvo) preporučiti najbolje korake naprijed. Prednost uključivanja računovođe u proračun je ta što može pogledati vaše financije po optici onoga što možete otpisati, porezi koje dugujete i šta biste mogli vratiti.
Revizijske računovodstvene izjave i poštivanje poštivanja (poštivanje)
Usklađenost sa poštivanjem (usklađenost) od suštinskog je značaja za poduzeća za izbjegavanje kazne i minimizirati krivične rizike od poslovanja. Međutim, ako ne znate pravila, lako je proglasiti detalj ili napraviti pogrešan korak. Vaš računovođe može vam pomoći da kontrolišete poštivanje svih zakonskih zahtjeva koji se odnose na vaše poslovanje i ispunjavanje njih. U slučaju da vaše poslovanje podliježe revizijskim obavezama prema računovodstvenom aktu, morate angažirati i neovisni revizor pored računovodstvenog službenika. To može biti samo prirodna ili pravna osoba upisana u listu revizije, tako da je ovlaštena za obavljanje revizije. Revizija je nezavisna računovodstvena kontrola kako bi se osiguralo da poslovni entitet pravi pravilno računovodstvo u skladu sa slovačkim računovodstvenim i poreznim propisima.