Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Postavljanje poda, zamjena poda

Tražite li finišera za postavljanje ili zamjenu poda? Imamo 29.735 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
33.324 registrovani profesionalci
90.145 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Postavljanje poda, zamjena poda

Trebate uslugu polaganja ili zamjene poda? Wilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za snimanje, skidanje originalnog poda, izravnavanje površine, postavljanje novog poda. Cijena polaganja i zamjene popločavanja najčešće ovisi o spektru usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: izravnavanje, zaptivanje, brtva i trake koje pruža jedan od naših 29.735 hranilica u kategoriji.

Vidi također:Cijene
33.324 registrovani profesionalci
90.145 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Često Postavljena Pitanja
Zašto potražiti stručnjaka za pod za Wilio?
Da li trebate položiti pod ili ga zamijeniti novom? Na Wilio pronaći ćete stručnjake za različite vrste podova i površina, uključujući drvo, laminat, linolej, pločice, beton, epoksid i drugo. Bilo da vam treba pod za svoj dom, ured ili poslovni prostor, naći ćete stručnjak koji će vam savjetovati rješenje koje će odgovarati vašim potrebama, budžetom i izgledati sjajno. Wilio će vam pomoći da ne samo da pronađete stručnjaka koji čini odabrani kvalitet poda, ali i sačuvati ponude od najboljih rešetkih majstora da polože bilo koji kat iz vaše okoline.
Koje usluge čini podne slojeve za mene?
Najčešće je to uklanjanje starih podova i postavljajući nove podove. Kao dio ovog rada, potrošač može, ako je potrebno, uravnotežiti podložni sloj poda, ugraditi toplotnu izolaciju, hidroizolaciju i naknadno zamijenite pod za novu.
Koji se materijali obično koriste za podove?
Najčešći materijali u unutrašnjosti uključuju laminat plutajuće podove, pločice, tepihe, drveni parket, vinil, pluta ili drvene ploče i kamen kao vanjska rješenja.
Kako mogu dobiti besplatne ponude podnog polaganja?
Wilio vam omogućava da lako dobijete i usporedite različite ponude za postavljanje poda. Samo unesite potražnju u kojoj ćete trebati učiniti i započeti besplatne ponude od profesionalaca lokalnih podu u nekoliko minuta. Zatim usporedite menije i odaberite meni koji vam odgovara.
Koje alate i opreme koriste podne slojeve?
Alati i oprema koji se koriste za postavljanje poda variraju ovisno o vrsti poda, ali najčešće je čekić, mjerač, bušenje, bušenje, pila, rezač, kreda, razina duha i laserski radijator.
Koliko košta poda?
Točna cijena ovisit će o veličini poda, vrsti poda i složenosti i vremenskom poteškoćama zadatka. Cijena može utjecati i na to je li u blizini kontejner ili mora doći sa veće udaljenosti.
Zašto bih trebao zaposliti master iz Wilio-a i ne poslovanja?
Jedan kvalificiran u umjetnosti može bolje prilagoditi vaše potrebe i mogućnosti vremena. Pored toga, birate iz više ponuda na Wilio, tako da znate kvalitetan posao po povoljnoj cijeni. Pored toga, možete odlučiti gdje kupujete materijale koje možete spasiti još više.
Savjeti i savjeti
Dobar zadatak je osnova Postoji mnogo vrsta podova. Napišite da biste unijeli najtačniji opis Koje će se vrste podova uzeti u obzir i u kojoj mjeri je to trenutno trenutno stanje poda da shvatite tačno koja je vaša ideja. Provjerite za realizaciju Da biste bili sigurni da su svi radovi napravljeni kvalitet, provjeravaju rad tokom njenog kursa kao i nakon što ga završi. Budžet i vrijeme Ne zaboravite dodati svoje zahtjeve za završetak implementacije. Ako imate određeni proračun koji treba slijediti, imajte na umu da je davatelj usluga već na početku.
Koje vrste podova mogu izabrati?
Betonski podovi Jedan kvalificiran u umjetnosti koji se mjeri na betonskim podovima može prolijevati nove betonske podove ili mijenjati izgled postojećih podova poliranjem betona i epoksidnih premaza za opskrbu bojama i strukturom. Ovisno o tome što će se morati učiniti, može raditi s betonom, mikserom, brušenjem i poljskom na podu ili epoksidu. Drveni plutajući podovi i parket Plutajući podovi imaju mnogo prednosti i možete birati između širokog spektra stilova, štoviše, može se relativno lako popraviti ako postoji šteta na jednoj ploči. Okolišne ili specifične opcije kao što su dostupne. Vlažni otporni od bambusovog poda ili plute. Također je moguće instalirati zvučnu izolaciju za smanjenje buke. Nakon ugradnje, plutajući pod se može lako održavati. Ovisno o određenom vrstu poda, moguće je jednostavno pohraniti na ravnu površinu ili zalijepljenu za veću stabilnost i donju naprednu buku. Zadradostani tepih. Stari tepih mora biti uklonjen prilikom postavljanja tepiha. Uklanjanje tepiha može biti prašnjava i izazovna, tako da će majstor koristiti pumbe za kriviti tepih i noževe za rezanje tepiha. Ako je izolacija u dobrom stanju (ili nije potrebna) može postaviti novi tepih direktno na njega. Čvrsto gura tepih u rubove i uglove sobe i trljaju višak materijala. Popločani podovi Pločice su popularne uglavnom u kupaonici i kuhinji jer se jednostavno održavaju čistom. Prije postavljanja pločica, postojeći pod mora se prvo ukloniti. Tada je potrebno uravnotežiti površinu. Nakon postavljanja pločica i očvršćivanju ljepila, na zglobovima između pločica nanosi se na spojeve između pločica koji bi se formirali vodootporna nesuha površina. Laminat, vinil i linolej Prilikom postavljanja vinilnog poda, linoleum ili laminat započinje uklanjanjem starih podnih obloga i običnih ploča. Laminatni pod obično je jednostavan za uklanjanje, ali ovisno o korištenim ljepilima mogu zahtijevati hemijska otapala. Nakon čišćenja površine, podovi su poravnati i pripremljeni sa potrebnim podlogom i izolacijom. Pod je postavljen da napreduje iz ugla najudaljenijih vrata, a važno je da nema izleta i da je cilj za cilj gladak i jednak.
Kakvu vrstu posla dijeli po osnovu poda?
Priprema poda za instalaciju
Prije instaliranja novog poda morate pripremiti podnu površinu da biste ga instalirali ili popravili. Ponekad je potrebno ukloniti prethodni podni materijal, dok čistite ostatke prethodnog poda, ogrebajte, brusite i nadoknadite nejednakosti. Da bi se stvorila čista i čak površina, možda će biti potrebno ispuniti pukotine brtvilo, cementa ili koristiti nizak kat sobe.
Mjerenje, rezanje i miješanje podnih materijala
Prilikom postavljanja poda, potrebno je ispravno procijeniti količinu, mjeriti i izrezati podne materijale kako bi se podudarali s označenim planom instalacije podne. Ako je potrebno, upotreba ljepila treba miješati i ravnomjerno primijeniti na podlogu da bi bio novi pod kojim je postavljen. Ako je popločani pod potreban za spomenuti ispravan malter koji je potreban za instaliranje pločica. Potrebni su posebni postupci podova, na primjer, prilikom postavljanja električnih grijaćih folija ili podno grijanje za podno grijanje ili prilikom primjene hidroizolacije.
Stvaranje željenog uzorka
Za ispravnu ugradnju novog poda, često je potreban za označavanje raspodjele različitih obrazaca, za crtanje vodiča i osi. Tek tada je moguće položiti pod, tako da pojedine pločice ili ploče čine željeni uzorak.
Instaliranje novog poda
Tepisi, linolej, laminat, drvo, beton i pločice koriste se kada se prikaže novi poda. Podni slojevi pored ovih materijala koriste druge elemente i materijale kao što su brtvila, nivelizacija, ljepila, izolacijske folije, fugiranje, silikoni i postolje.
Podovi za podešavanje površine
Kad podne postavlja gospodar, pobrinut će se da nema mjehurića ili bilo koje druge greške. Ako vrsta poda zahtijeva pod kompletan ispunjavanjem spoja pomoću TMEL ili cementa. Također može izvršiti dodatne završne obrade pomoću brusilica, lakova, ulja i poda voskova.
DemonstracijaDemonstracije realizacije naših pružatelja usluga
profile image
Postavljanje poda, zamjena poda
Rejhan R.
profile image
Postavljanje poda, zamjena poda
Mehmed Q.
profile image
Postavljanje poda, zamjena poda
Izudin  O.
profile image
Postavljanje poda, zamjena poda
Mensur U.
profile image
Postavljanje poda, zamjena poda
Adelais K.
profile image
Postavljanje poda, zamjena poda
Fahrudin K.