Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Prijava poreza

Tražite računovođu za poresku prijavu? Imamo 1.365 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
32.816 registrovani profesionalci
87.894 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Prijava poreza

Trebate li uslugu povrata poreza? Wilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za obradu PDV prijava, prijava poreza na dohodak fizičkih i pravnih lica, prijava poreza na motorna vozila. Cijena poreskog oporezivanja obično zavisi od obima usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: pisane izjave o poreznim pitanjima, obavještenja o poreznim rokovima i poreznim rokovima, informacije o trenutnim promjenama poreskog zakonodavstva, koje je dao jedan od naših 1.365 stručnjaka u ovoj kategoriji.

Vidi također:Cijene
32.816 registrovani profesionalci
87.894 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Koje porezne savjete mogu naručiti?
Šta uključuje porezne savjete?
Pronalaženje poreznog savjeta u blizini mi je najbolji način da osigurate da primijenite sve relevantne odbitke i uzmite minimum poreza. primio maksimalni povrat od porezne prijave. Porezni savetnici nude sastanke lično, telefonom ili e-mailom. Mnogi lokalni porezni savjetnici također pružaju mobilne usluge i mogu se susresti kod kuće ili na drugoj lokaciji.
Porezne prijave za jedini trgovce i pojedinačne profesije (fizičke osobe)
Porezne prijave na porez na dohodak fizičkih osoba relativno je jednostavna stvar. Kao ozbiljno, trebat ćete pružiti informacije o vašem dohotku i bilo kakvim radnim troškovima kao što su radni alati ili uredska oprema. Tada će ostatak učiniti vaš savjetnik. Vaš savjetnik će također moći savjetovati sa svim posebnim zahtjevima za odbitak poreza na raspolaganje za vašu profesiju. Takođe će naložiti moguće kašnjenje podnošenja porezne prijave ili dodatne ili odredbe. Nakon dovršetka porezne prijave, možete podnijeti vas ili svog savjetnika, fizički na Porezno uredom ili elektronskim putem, sa svojim potpisom u odgovarajućem obliku.
Porezne prijave za kompanije (pravne osobe)
Porezni savetnici su stručnjaci za pripremu poreznih prijava i finansijskih izveštaja za preduzeća. Kao stručnjaci o porezima preduzeća znaju koji su odbitci odbitni porez. Proces dovršetka porezne prijave sličan je fizičkim osobama.
Porezne prijave za investitore
Ako investitor u nekretnine ili hartija od vrijednosti, porezna prijava imat će novu dimenziju za vas. Posebno preporučuje se porezno planiranje. Specijalizirani porezni računovođa u vašem kvartu može vam pomoći da maksimizirate povratak ako ste investitori u nekretninama. Oni će osigurati savjetovanje u oblasti kapitalnih poreza na prihod, negativnim zupčanicima, pa čak i vremenskim rasporedom za namještaj i dodatnu opremu u vašem zakupu. Također vam mogu pružiti posebne porezne savjete i financijske projekcije ako razmišljate o kupovini ili prodaji investicione imovine.
Ostale porezne izjave
Pored poreza na dohodak, ostali porezi, poput dodanog poreza (PDV), porez na motorne vozilo, trošarina na određene vrste robe ili lokalnih poreza. Porezni savjetnik za vas objašnjenje pojedinačnih poreza, njihovi zakonski zahtjevi i izjave će se sigurno svideti.
Savjetovanje o porezu na transakciju
Ako razmatrate ulaganje u imovinu ili kupovinu / prodaju kompanije (transakcija), potrebni su vam porezni savjeti prilagođeni vašim okolnostima. Posebni obučeni savetnici sa kvalitetnim iskustvima preporučit će vam najbolje moguće rješenje za nepotrebno doći do svojih financija. Potražite bilo koju vrstu poreznih savjeta u blizini Wilio-a.
Često Postavljena Pitanja
Zašto potražiti porezni savjetnik putem Wilio-a?
Tražite pomoć u vezi s poreznim savjetima u vašem kvartu? Porez na dohodak može biti zbunjujući i frustrirati ako ga sami računate. Za sva pravila koja se odnose na kakav prihod morate priznati, a odbitci koje možete vježbati mogu potrajati sati da biste ga sami pronašli. Zato tražite pomoć kod vašeg stručnog poreza. Pronađite se u svom poreznom savjetniku da biste mogli pružiti poreznu prijavu s pravim podacima i potražite porezne odbitke na koje imate pravo. Najbolje mjesto za pronalazak poreskog savjetnika je Wilio. Na Wilio ćete naći porezne savjetnike koji su se specijalizirali za različite porezne usluge, od poreznih prijava za jedini trgovce (fizičkim osobama) i malim poslovima za sveobuhvatno davanje velikih razmjera i investitora. Samo unesite potražnju koju tražite i uporedite ponude kvalificiranih poreznih savjetnika koji će vam pomoći da se orijentirate u pravilima i uštedite poreze.
Koja je razlika između poreznog savjetnika i računovođe?
Računovođa je knjigovodstveni stručnjak, koji je ujedno i jedan od dokumenata za poreznu prijavu. Međutim, računovođe više ne mora biti stručnjak za pripremu poreznih prijava. Porezni savjetnik je stručnjak za porezne probleme. Mora se sastaviti strogim testovima da samo 20-30% kandidata može uspješno rješavati. Tek tada Adepti piše u komoru za porezno savjetnici i može početi obavljati ovu profesiju. Porezni savjetnik ispunjava uvjete za obradu porezne prijave, izveštaju za kontrolu i sve ostalo se tiče poreza. Ima obavezno osiguranje, pa ako su obrasci napravili pogreške za koje financijski ured potporuje novčane kazne, pokrivaju njihovo osiguranje.
Treba mi porezni savjetnik ili mogu li dobiti poreznu prijavu na sami?
Možda mislite da uštedite novac na vlastitom prijemu, ali možete se pripremiti za dugoročno. Iskusni porezni savjetnik može osigurati da vam je porezna prijava besprekorna i štedi vas od porezne kontrole i potencijalnih kazne i novčanih kazni. Njegova će stručnost također pomoći da uštedite o porezima u okviru mogućnosti zakona.
Kada je najbolje za uključivanje poreznog savjetnika?
Unajmite porezni savjetnik koji sigurno morate unaprijed prije pravnog uslova za podnošenje poreznih prijava, ja. na kraju financijske godine. Međutim, najbolje je savjetovati porezni stručnjak tokom financijske godine ako vam je potreban određeni savjet u poreznom planiranju. Bit ćete dostupan u dovoljnoj dovoljnom vrijednom savjetu u strukturiranju vaših prihoda, rashoda i ulaganja kako biste smanjili poreznu obavezu.
Kako se mogu pripremiti za sastanak sa vašim poreznim računom?
Konkretno, potrebno je biti otvoren za vaš porezni savjetnik. Kao da je vaš branitelj za porezni program. Prvo i najvažnije, trebali biste mu otvoreno reći o njihovim stvarnim dohotkom, aktivnostima poreznih utjecaja, ali i o njihovim planovima i ambicijama. Nakon toga, u procesu ćete morati prikupiti sve informacije u vezi sa vašim prihodima i rashodima za godinu dana.
Kako mogu pronaći porezni savjetnik?
Najbolji način da se pronađete kvalitetan savjetnik za kvalitet u svom okruženju je unos potražnje za Wilio. Dobit ćete ponude od kvalificiranih savjetnika zajedno sa njihovim referencama i po pristupačnoj cijeni. Najbolji porezni savjetnici uvijek započinju postavljajući vam nekoliko pitanja kako biste ispravili svoju situaciju i potrebu.
Koliko košta porezni savjet?
Tipična cijena poreskog savjetnika za pripremu i podnošenje porezne prijave za trgovce (fizička osoba) iznosi oko 50 eura. Trošak za pravne osobe, i. Kompanije su već veće i ovise o složenosti vaših poreznih poslova - oblici prihoda koji imate (npr. Od posla, od autorskih prava, nekretnina, kapitalnih ulaganja) i odbitnih predmeta koji će vas pokriti i želite ih koristiti.