Dobrodošli u Wilio!

Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca

Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio!

Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca

Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Servis tv uređaja, servis satalitske

Tražite elektrotehniku ​​za popravku televizora, satelita? Imamo 4.125 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite

32.354 registrovani profesionalci

85.446 riješeni projekti

4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka

226 512 Aplikacijske instalacije

Servis tv uređaja, servis satalitske

Potrebna Vam je usluga iz oblasti popravke TV i satelita? Wilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za dijagnostiku, popravku pozadinskog osvjetljenja ekrana i matične ploče, zamjenu napajanja. Cijena popravke TV i satelitske opreme najčešće ovisi o spektru usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: zamjena daljinskog upravljača i zamjena kablova koje pruža jedan od naših 4.125 servisera u vašoj kategoriji.

Vidi također:Cijene

32.354 registrovani profesionalci

85.446 riješeni projekti

4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka

226 512 Aplikacijske instalacije

Često Postavljena Pitanja

Zašto rezervirati lokalni popravak TV putem Wilio-a?
Imate li problema sa TV-om i tražite serviser u vašoj blizini? Rezervacija za popravak televizora je tačan izbor iz dva razloga. Prvo se ne preporučuje da ste opasni za električne komponente i možete uzrokovati još veću štetu. Drugo, stavite televizor na uslugu problema s dijagnostikom problema (uz nadu da je uklonjen) često je jeftinija od kupovine novog TV-a. Zahvaljujući kvaliteti popravljanja omiljene sesije, moći ćete uživati ​​u vašem omiljenom vremenu u udobnosti u vašoj dnevnoj sobi. Najbolje mjesto za rezervaciju televizora i potraga za tehnikom u vašem području je Wilio. Naći ćete iskusne stručnjake da vam odmah pomognu.
Koji su najčešći televizijski problemi?
Uobičajeni problemi uključuju poremećaje ekrana, zvučno prebacivanje, pričvršćivanje, linije i crne sjene kroz ekranu, slomljeni HDMI ulazi i wi-fi veze za pametne televizore.
Šta da radim prije nego što uključim TV popravak?
Prije rezervacije TV popravke, napravite osnovne provjere da biste vidjeli možete li riješiti ili dijagnosticirati sebe. Možete, između ostalog, isključiti i uključiti televizor, provjeriti spojene kablove, spojite televizor u drugu električnu utičnicu u kojoj je povezana druga komponenta, provjerite postavke i upotrijebite daljinski upravljač da biste vratili tvorničke postavke.
Trebam li imati TV popraviti ili kupiti novu?
Ako vaš TV nije star, dobro je rezervirati svog servira da biste saznali koja je opcija financijski povoljnija. Podaci o popravci će vam pomoći da odlučite da li ćete kupiti novi ili popraviti trenutni TV.
Trebam li uzeti vaš televizor na uslugu ili naručiti mobilnu televiziju vašeg televizora u vašoj blizini?
Najpoželjniji izbor predstavlja rezervaciju popravka mobilnog TV-a. Moći ćete rezervirati popravak pred TV serverima. Mobilni popravak donijet će najčešće popravne i rezervne dijelove alate. Ako se problem ne može riješiti na mjestu, uzmite televizor i dovršit ćete svoj posao nakon naručivanja i isporuke posebnih rezervnih dijelova.
Potrebni su li servisi TV-a neke kvalifikacije?
Iako posebne kvalifikacije uglavnom nisu potrebne od TV servisa, od kojih su mnoge završile naukovanje ili zadržali certifikate u elektroniku.
Koliko TV popravlja?
Trošak popravljanja televizora sa Wilio-a obično se kreću od 40 do 130 EUR. Cijena će ovisiti o vrsti televizije, poremećaja, složenosti i od vremena potrebnog za uklanjanje i troškove svih potrebnih rezervnih dijelova.
Trebam li popraviti i instalirati licencirani specijalista?
Određene intervencije zahtijevaju licencirani specijalista. Uvijek provjerite da li serviser ima relevantna ovlaštenja za ispravku i ugradnju televizora prije prihvaćanja menija.
Šta uključuje popravak i televizijsku instalaciju?
Popravak i ugradnja televizije sastoje se od različitih djela, počevši od procjene problema i pronalaženju uzroka, rješavajući zvučne probleme, slike, kvalitetu slike, zamjenu neispravnih ili oštećenih dijelova i postavki za Wi-Fi veze u pametnim televizorima. Kompliciraniji popravci može zahtijevati da serviser preuzme televizor na vašu radionicu.
Usluge

Otklanjanje televizije
Osnovna usluga koja uključuje provjeru vašeg televizora i određivanje uzroka problema. To može biti uzrokovano nekoliko faktora poput neispravnog vodstva, nedovoljne snage ili loših / nefunkcionalnih dijelova. Napravka će pokušati saznati suštinu problema i informirati vas o potrebnim popravkama i radovima koje ćete morati kupiti.
Popravak televizijskih ekrana
Većina TV servisa može brzo ispraviti noviji LCD ili LED televizore. U starijim modelima bez ravnog ekrana popravak može biti složeniji i rezervniji dijelovi skupi ili teški. Ako vaš LCD ili LED TV ima puknuta ili slomljena ekran, u nekim se slučajevima može popraviti ili zamijeniti. Popravka će procijeniti štetu i informirati vas o cijeni i trajanju popravke.
Instaliranje pametnih televizora
Inteligentne internetske veze danas su standardi, ali njihova veza sa Wi-Fi može biti komplicirana stvar. Ako imate problem sa vezama, popravak pronalazi problem i rješava ga. Također će izvesti sve korake potrebne za povezivanje Smart TV-a na Wi-Fi i provjeriti bežične veze i usmjerivač i TV kablove. Popravka će provjeriti Wi-Fi signal i u određenim slučajevima može preporučiti pomeranje usmjerivača ili televizije za poboljšanje signala.
Imam problema sa televizijskim signalom. Šta može biti problem?
Antena bi mogla biti oštećena na oluji, pticama ili životinjama na vašem krovu. Problemi signala mogu se pojaviti i zbog širenja signala koji blokiraju visoke zgrade, drveće ili druge predmete. Rezervirajte instalacijski program antene za temeljnu dijagnostiku i izbrišite problem.
Koliko će dugo trajati satelit?
Većina televizijskih satelita dizajnirana je tako da izdrži najmanje 10 godina. Funkcionalnost ovisi o vremenskim uvjetima (jake oluje, vjetar ili snijeg). Ako primijetite inferiornu funkcionalnost, možda će biti potrebno popraviti ili zamijeniti.
Koliko dugo traje satelitsku instalaciju?
Satelitska instalacija traje oko 2 sata. Ako je vaša kuća s više kata ili instaliranje dopunske opreme, potrebno je i ovaj put biti proširen.
Koliko košta TV satelitska instalacija?
Instaliranje satelitskog instalatera rezerviran preko Wilio košta 60 do 180 eura. Cijena se može varirati ovisno o tome što trebate instalirati koliko je visoka vaša kuća ili ako postoje i neke popravke.
Šta uključuje satelitsku instalaciju?
Instalateri satelita mogu izvršiti svoje tehničko znanje u cijelom rasponu usluga. Evo nekih najčešćih s kojim antenski vodoinstalater može vam pomoći.
Instaliranje satelita
Vodoinstalater će vam pomoći u odabiru desne satelitske antene za vaš dom. Morat ćete instalirati satelit vani, obično na krovu. Vodonter otkriva lokaciju vašeg predajnika i usmjerava satelit u pravom smjeru. Vaš signal se testira i postavlja za postizanje najboljih i najpouzdanijih prihoda. Kad će satelit biti na svom mjestu, vodoinstalater će voditi kabling sa satelita kroz domaćinstvo (zid) na TV. To će se pobrinuti za pravilno uključenost i omogućiti vam da gledate svoje omiljene televizijske programe.
Satelitski popravak
Televizijska satelitska funkcionalnost obično je deset godina. Ako satelit ne radi kako ima, možda će biti potrebno popraviti ili novu postavku. Postoje slučajevi u kojima česte i oštre promjene vremena, oštećene stabla, ali i ptice ili divlje životinje uzrokovat će da satelit pomakne s pravog mjesta, vatre ili pauze. Satelitski popravak može uštedjeti novac i znate problem sa signalom brzo nego kupujete nove. Napravka obično vrši vizualnu kontrolu sa zemlje i od krova da vidi u čemu je problem. Uzmite prihod signala i stavite satelit na mjesto na mjesto s najboljim signalom. Ako problemi uzrokuju vremenske i vanjske utjecaje, druga rješenja mogu vam preporučiti i, npr. Instaliranje pojačala koje će pomoći povećanju signala za prijem.