Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Toplotna pumpa

Tražite grijač sa toplotnom pumpom? Imamo 22.114 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
32.719 registrovani profesionalci
87.711 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Toplotna pumpa

Da li Vam je potreban servis u oblasti toplotnih pumpi? Wilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za ugradnju toplotnih pumpi na osnovu toplote zemlje, vazduha i vode. Cijena sveobuhvatnog sistema grijanja obično ovisi o rasponu usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: postgarantni servis i konsultacije koje pruža jedan od naših 22.114 kurira u datoj kategoriji

Vidi također:Cijene
32.719 registrovani profesionalci
87.711 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Često Postavljena Pitanja
Zašto unajmiti instalatora toplotnih pumpi putem Wilio-a?
Sa približavanjem hladnim mjesecima trebat će vam nešto efikasnije umjesto prijenosnog grijanja. Naručite instalaciju toplotne pumpe u Wilio da biste instalirali novu toplotnu pumpu za zrak / zrak. Ugodnije je i brže od instalacije za samopomoć jer možete angažovati stručnjaka koji može brzo i ispraviti sistem u radu. Pošaljite svoju potražnju za Wilio. Ne zaboravite da uključite sve odlučujuće detalje poput tehničkih parametara toplinske pumpe, koja vrsta servisa toplotne pumpe trebate, vaša adresa, budžet i kada želite završiti. Iskusni izvođač sa sobom se povezujete s vama besplatno. Na svakom Wilio Installer možete vidjeti recenzije i evaluacije koje će vam pomoći da odlučite koji je s vama u skladu. Kada ćete većina instalatora Wilio, on dolazi iza vas, izvest će željeni posao i platit ćete nakon toga. Naša platforma omogućuje vam prikladno pronalaženje instalacije instalacije ili popravka toplotne pumpe, pa ne ustručavajte se pronaći svoj instalacijski program odmah!
Moram li pružiti njihove alate ili opremu za ugradnju ili popravak toplotne pumpe za zrak / zrak?
Ne. Ne morate davati nikakve alate ili opreme. Wilio vodoinstalater koji možete uživati ​​je tehnika toplotnih pumpi sa vještinama, dugogodišnjim iskustvom, pa već znaju koji su alati potrebni za rad. Donijet ćete na radno mjesto s vama. Toplotna pumpa morate osigurati samo sa svim svojim komponentama i instalacijskim dodacima koje vam je proizvođač isporučio.
Koliko dugo traje ugradnju topline pumpe i usluge izvora zraka ili popravke?
Pri popravku toplotnih pumpi može ovisiti o opsegu potrebnih popravaka - popravke mogu trajati nekoliko sati do nekoliko dana. Zajedničko održavanje toplotne pumpe može trajati cijeli dan jer je to kompliciran proces. Ako vaša termalna pumpa zahtijeva stabilnu betonsku platformu, pecite sa sljedećim danom rada.
Može li mi Wilio Installer pomoći u ugradnji i popravci toplotnih pumpi za zrak / zrak?
Da! Ako prodajete instalaciju ili popravak toplotne pumpe i trebate realizirati više rada odjednom, ali ne nalazite ga mirno na pomoći. Masters možete pronaći za stotine različitih zadataka, čak i neobičnih djela poput čišćenja cijevi, izolacije i popravak aparata. Samo stvorite potražnju sa svim vašim specifičnim potrebama tako da vam vodoinstalater može pomoći. Ovako se povezujete s ispravnim instalatorima Wilio-a i sprečavaju nesporazume.
Je li toplotna pumpa učinkovito?
Da ako toplotna pumpa ima vrlo visoku procjenu COP-a (koeficijent snage). Testovi su zaključili da toplotne pumpe stvaraju više toplinske energije kao što su potrošnja električne energije. COP 3 Termalna pumpa može okrenuti 1 kilovat energiju na 3 kilovatsku toplu - je 300% više energije efikasnije. Ova evaluacija znači da ove toplotne pumpe u odnosu na električnu peć ili kotlu značajno smanjuju operativne troškove zagrevanja kuće.
Da li ću dozvoliti da se moja termalna pumpa uključi cijeli dan?
Preporučujemo aktiviranje toplotne pumpe i neka se uključi ako je potrebno. Ako niste kod kuće, može biti previše skupo i neefikasno da biste napustili toplotnu pumpu. Preporučeni način za korištenje toplotne pumpe je podešavanje tajmera da aktivira pola sata prije dolaska kući i pol sata prije nego što se probudite ujutro.
Može li jedina toplotna pumpa zagrijati cijelu svoju kuću?
Ne može se odgovoriti jednostavno "da" ili "ne". Morate uzeti u obzir nekoliko faktora kao što je podno područje za grijanje, raspored vaše kuće, evaluacija efikasnosti toplotne pumpe. Vaš se položaj može prikazati i jer toplotna pumpa sa izvorom zraka u velikoj mjeri ovisi iz vanjskih temperatura i položaja sunca koji direktno zračenje stvara toplinu u bilo kojem prostoru.
Usluge
Šta uključuje instalacijske usluge i toplotne pumpe sa toplotnim pumpama za zrak / zrak?
Usluga instalacije toplotne pumpe sadrži potrebna djela za postavljanje i stavljanje toplotne pumpe. Ako je to popravke, prvo treba izvesti temeljnu inspekciju toplotne pumpe kako bi se utvrdio izvor problema, a zatim izvršite odgovarajuće popravke. Instalacijske usluge mogu uključivati ​​raspoređivanje vanjske jedinice na držaču, rezati rupe u zidovima za cijevi i distribuciju, ugradnju radijatora i na kraju povezivanjem vode.
Instaliranje vanjskih jedinica
Glavna jedinica toplotne pumpe sa zračnim / vazdušnim sistemom treba biti na najtoplijem mjestu izvan vaše kuće, što je obično područje okrenuto prema suncem. Vaš tehničar može pronaći prikladno mesto, osim ako vas ne utvrdi. Ako se ne postoji stabilna platforma kojoj se mogu postavljati povećana čelična hvataljka, neke tehničare toplinske pumpe mogu napraviti konkretnu osnovu, što može donijeti dodatne troškove. Jednom kada kreiraju stabilnu platformu, držač je postavljen iznad udara snijega, a zatim pričvrstite vanjsku jedinicu.
Izrada rupa i distribucije pećnice: ugradnja radijatora
Vaš zaposleni Vodoinstalateri naziva rupe na zidu pored toplotne pumpe za izvor zraka kako bi mogla montirati žice i cijevi. Još jedan korak instalacije toplotne pumpe je ugradnja radijatora u vašoj kući. Ovdje moraju biti popraćeni radijatorima u određenim područjima, a zatim pričvrstiti radijatore na prianjanje.
Pričvršćivanje cijevi i žica
Tvoje tehnike toplotne pumpe prvo će isključiti vašu kuću. Mjere i rezne žice za odgovarajuću dužinu i širinu, a zatim ih pričvrstite na radijator, prekidač, upravljačku ploču i vanjsku jedinicu. Pećnica se također mjeri, prljavština i instalacija. Pećnica se zatim povezuje na radijator i odgovarajući sustav grijanja.
Ispitivanje toplotne pumpe
Nakon završetka instalacije, vaš instalacijski program testira. Može provjeriti je li napon i termička snaga potrebna na nivou. Ako sustav ne uspije ili termički performanse i napon nisu na desnom nivou, tehnike toplotne pumpe isključit će sistem i moć. Provjerava se ako se instalacija nije dogodila, a zatim će izvršiti potrebne popravke. Vodonter radi dok sistem toplotne pumpe ne radi savršeno.
Popravci toplotne pumpe
Prilikom servisiranja toplotne pumpe sa zrakom / zrak, tehnike termičke pumpe mogu izvršiti dijagnostičke testove. Može izvesti detaljnu dubinu provjeru i saznati uzrok zašto sustav ne radi ispravno ili ne radi uopće. Nakon pronalaska uzroka problema, djeluje na odgovarajućim popravkama.