Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Ugradnja bojlera

Tražite vodoinstalatera za spajanje bojlera? Imamo 22.374 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
32.803 registrovani profesionalci
87.879 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Ugradnja bojlera

Da li Vam je potrebna usluga priključka na bojler? Wilio će Vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za demontažu starog bojlera, ugradnju novog, provjeru sigurnosnog ventila, spajanje bojlera na dovod vode, priključenje električnog akumulacionog bojlera. Cijena ugradnje bojlera obično ovisi o spektru usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: servis, održavanje, troškovi dostave, rezervni dijelovi koje obezbjeđuje jedan od naših 22.374 inženjera grijanja u kategoriji

Vidi također:Cijene
32.803 registrovani profesionalci
87.879 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Često Postavljena Pitanja
Zašto zapošljavate stručnjaka za instaliranje i popravak kotla preko Wilio-a?
Malo je stvari u vašem domaćinstvu ugodnije od vruće vode bilo gdje i u bilo kojem trenutku. Požarite stručnjaka putem Wilio, koji će osigurati da se topla voda teče iz slavine ili kade. Uživajte u udobnosti vruće kupke u hladnoj sezoni i otpustite bolne mišiće nakon napornog dana na poslu (ili nakon vježbanja). Sve što je potrebno za vruću vodu u vašem domu je stvaranje potražnje. Navedite sve važne detalje poput tehničkih parametara i postavljanja električnog kotla koji treba instalirati ili popraviti. Ne zaboravite svoju adresu, budžet i kada želite završiti posao. Izvođači radova će odgovoriti na vašu potražnju i pružiti vam besplatnu ponudu. Njihove recenzije i evaluacije možete vidjeti kako bi vam pomogli da odaberete najbolje. Nakon naručivanja usluge će vam doći do montiranja ili popravljanja električnog bojla. Zatim ćete platiti unaprijed dogovoreni iznos i cijeli radovi završava. Da uvijek budem vruća voda kod kuće, iskoristite Wilio trenutno!
Moram li osigurati neke alate ili opremu za ugradnju ili popravak?
Ne, ne morate davati nikakve alate ili opreme. Vaš stručnjak za ugradnju i popravak kotlova ima stručnost, iskustva i alate za obavljanje ove usluge. Treba vam samo električni bojler i svi njegovi dijelovi.
Koliko dugo traje ugradnja ili popravak kotao?
To ovisi o veličini kotla i složenosti instalacijskog ili popravnog rada. Ako je posao zahtijevalo nekoliko jednostavnih modifikacija i popravke postojećeg kotla, ova usluga može trajati samo sat vremena. Uklanjanje starog kotla, njegovog isključivanja ili odlaganja i zamena instalacije nove vrenja može proći cijeli dan.
Mogu li mi Wilio Wrotmber pomoći u instalirati ili popraviti bojler?
Da! Ako ste prodavali instalaciju ili popravak kotla i trebate realizirati više posla odjednom, ali mirno ga ne smatrate pomoći u pomoći. Masters možete pronaći za stotine različitih zadataka, čak i neobičnih djela poput čišćenja cijevi, izolacije i popravak aparata. Samo stvorite detaljnu potražnju sa svim vašim specifičnim potrebama da vam pruži wilio vodoinstalater može pomoći. Ovako se povezujete s ispravnim instalatorima Wilio-a i sprečavaju nesporazume.
Mogu li instalirati kotao?
Moguće je da ćete sami instalirati kotla. Ako imate iskustva, vještinu i ispravnu opremu, definitivno možete isprobati. Međutim, može biti fizički zahtjevan i kompliciran zadatak. Ne rizikujte da instalirate sebe - ako vam nedostaju alati ili znate kako upadate u probleme. Definitivno je bolje koristiti Wilio i tražiti stručnjaka koji će to učiniti za vas.
Šta uključuje instalacijske i usluge instalacije ugradnje i kotla?
Ova usluga uključuje sve zadatke potrebne za električni bojler u vašem domaćinstvu za rad na toplom vodoopskrbu, bilo da je riječ o novoj instalaciji ili popravci postojećih. Ovo može uključivati ​​uklanjanje starog grijača na vodi kako bi se pustila za novu instalaciju. Ostali zadaci mogu uključivati ​​plasman rezervoara, ugradnju cijevi, spajanje spremnika za proširenje, povezivanje temperaturne i tlačne ventile i spajanje električnih priključaka i dalekovoda. Vaš vodoinstalater može ispraviti oštećene električne kotlove.
Usluge
Uklanjanje starog bojlera
Instalateri kotla takođe mogu rastaviti stari grijač vode i pripremiti prostor za novu. Vaš stručnjak započinje prekid napajanja u distributivnoj mreži i isključivanje vode. Kanta se koristi za snimanje bilo koje vode pohranjene u kotlu koji će se izliti iz svojih cijevi. Nakon toga, sve cijevi i priključci mogu se isključiti i prenijeti stari kotao na prostor za pohranu. Neki električni kotlovi mogu ponuditi odlaganje starog tenka za vas.
Lokacija novog kotla
Vaš iznajmljeni stručnjak kotla može odrediti i postaviti rezervoar kotla na najprikladnije mjesto i sredini ih na podignutoj platformi radi lakšeg pristupa i kao sigurnost predostrožnosti protiv poplave. Ako nemate podignutu platformu, neki stručnjaci mogu učiniti doplata.
Instalacija i ugradnja cijevi
Nakon toga vaš stručnjak će instalirati pećnicu. Cevi se mjere i izrezuju u pravilne širine i dužine. Promatranje se moraju ukloniti i na unutarnjim dijelovima cijevi kako bi se osigurali bolji protok. Svaka instalirana cijev je omotana vodovodnom trakom. Ako je potrebno, lemljeno je i instalirano s oba načina kako bi povećao sigurnost i zaštitu od curenja. Instaliraju se odgovarajuće komponente poput matrice, prstenovi i fleksibilno crijevo. Vaš će specijalista osigurati da sve ove instalacije imaju savršeno brtvljenje i čvrst prilog.
Spajanje spremnika za proširenje, temperaturni i pritisak ventila
Vaš stručnjak za instalaciju kotla utječe na rezervoar za proširenje do hladnog vodovoda ili iznad električnog grijača. Instalirane cijevi su izrezane na ispravnu duljinu, koja se podmanjuju i lemljene po potrebi. Nakon instaliranja spremnika za proširenje, vaš specijalista mora podudarati pritisak u spremniku za proširenje pritiskom u vodenoj cijevi pomoću pumpe za ručno vazduhom. Potpunjava instalaciju i lemljenje rezervoara i cijevi ako je potrebno.
Povezivanje dalekovoda
Ako su trenutni i vode još uvijek onemogućeni, vaš stručnjak povezuje liniju napajanja na vaš glavni prekidač. Nakon završetka svih instalacija, voda i snaga su uključeni i testira da li voda teče u vašim slavinama.
Popravak oštećenog električnog kotla
Ako vam treba popravak električnog kotla, vaš stručnjak provjerava kotao snagom i vodama. Propuštanje cijevi, zglobova i armatura, kontroliraju se neravnoteže pritiska ili drugih problema. Nakon toga izvršene su ispravke.