Usluge
Kako radi
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se
Dobrodošli u Wilio! Vi gledate Wilio kao neregistriranog kupca
Prebacite se na profesionalni
Navigacija
Usluge
Cjenovnik
O aplikaciji
Preuzmite aplikaciju
Kako to radi
Kako se možemo poboljšati
Kontaktiraj nas
O Wilio
Prijaviti se

Vrtlarenje

Tražite baštovana za bašte i radove na otvorenom? Imamo 12.868 provajdera u ovoj kategoriji. Pošaljite upit.

Započnite
32.778 registrovani profesionalci
87.823 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Vrtlarenje

Trebate baštensku uslugu i radove na otvorenom? Wilio će vam pomoći da pronađete kvalitetne stručnjake za košnju, šišanje, gnojenje, plijevljenje, vrtlarstvo, baštu i zelenilo. Cijena uređenja i eksterijera najčešće zavisi od obima usluga. Pogledajte više informacija o uslugama: servis sistema za navodnjavanje, zimsko održavanje bazena od strane jednog od naših 12.868 baštovana u kategoriji

Vidi također:Cijene
32.778 registrovani profesionalci
87.823 riješeni projekti
4.8 od 5 Prosječna procjena naših stručnjaka
226 512 Aplikacijske instalacije
Često Postavljena Pitanja
Koje veštine vrši baštovan?
Iskusni vrtlar je stručnjak i priznaje se u različitim temama iz ekologije zemlje nakon biljne fiziologije. Omogućit će vam konsultacije i pomoći u planiranju vrta. Savjeti s izborom biljaka koji su najprikladniji za klimu i lokaciju vašeg imanja. Savet sa kupovinom tih pravilnih biljaka ili semena. Pobrinut će se za sadnju novih cvjetova i drveća. Osigurava zalijevanje i gnojidbu biljaka. Pomoći će u tretmanu plešuna i biljnih bolesti i spriječiti njihovu pojavu. Pobrinut će se za čuvanje tla za optimalan rast biljaka. Burini se odlažu i brinu o daljnjem radu potrebnu za održavanje vrta.
Zašto zaposliti baštovaca?
Nemate vremena da se posvetite svim radom u vrtu? Iskusni vrtlar će vam pomoći u vanjskom radu - košnju travnjaka, odbacuje korov, sjaji i tretira drveće protiv štetočina, biljne cvijeće i pomažu vam u prilagođavanju terena. Pronađite iskusnog profesionalaca koji se brine da ne provede rijetki slobodan trenutak za rad u vrtu, ali umjesto Moholi će ovaj put koristiti za opuštanje s prijateljima i porodicom. Wilio će vam pomoći da pronađete pametne smeštaje u vašoj okolini koji su spremni pusti posao.
Šta čini baštom?
Vrtlar je vještak za vrt, uključujući cvijeće, drveće, komunalne postrojenja, travnjake, osigurava raspolaganje korovom da li zaštita od štetočina i drugih vanjskih radova. Može vam pomoći u svemu što vam treba u vrtu.
Zašto bih zaposlio profesionalni vrtlar?
Ako se okrenete profesionalnom vrtlaru, možete se osloniti na to će se pravilno pobrinuti za vaš vrt i sve biljke u njemu. Vrtlar poznaje prave prakse i ima dugogodišnje iskustvo s povećanjem različitih vrsta vrtova.
Kako mogu pronaći dobar vrtlar?
Jednostavno ćete naći zgodan i voljan vrtlar iz svoje okoline u Wilio. Samo unesite potražnju, odgovorite na nekoliko pitanja o tome koji se bašta treba obaviti i čekati su ponude iskusnih hortikultura.
Koliko dugo vrši vrt?
Redovno održavanje vrta i košenje travnjak mogu potrajati od 30 minuta do nekoliko sati. Ali ako je to veća uloga ili veliki vrt, trebat će mu više vremena.
Koliko košta vrtlar?
Cijena vrtlarnog rada ovisit će o tome koji zadaci trebaju biti obavljeni i iz veličine zemljišta. Cijena se utječe i na to koja će udaljenost putovati.
Moram li pružiti alate za moju vrtlar ili potrošni materijal?
Većina vrtova donijet će vlastitu opremu, uključujući travnjake na travi, četkicu i drugim alatima. Međutim, neke hortikulture radije koriste opremu koju imate kod kuće. Najbolje je pitati vrtlara koji je preferiran pristup.
Savjeti i savjeti
Dobar zadatak je osnova Vrtlarske usluge zaista se mogu razlikovati od običnog održavanja košenja i vrta za dizajn i kompletno sadnju novog vrta. Napišite sve zadatke vrtlaru da donese sve potrebne alate i materijal. Provjerite za realizaciju Da biste bili sigurni da su svi radovi napravljeni kvalitet, provjeravaju rad tokom njenog kursa kao i nakon što ga završi. Budžet i vrijeme Ne zaboravite dodati svoje zahtjeve za završetak implementacije. Ako imate određeni proračun koji treba slijediti, imajte na umu da je davatelj usluga već na početku.
Koje hortikulturne usluge mogu naručiti
Vrt za održavanje i košenje
Redovno održavanje je važno jer vrt izgleda najbolje. Košenje travnjaka treba započeti granično lišće i čišćenje područja ako je potrebno. Tada se vrtječ kreće i sva travnata područja. Zatim s grmljem od lož živih ograde. Vrtlar također treba zaštititi drveće i grmlje da bi bili zdravi i lijepi tokom cijele godine. Ako je potrebno, primjenjuje se redovitim ili sezonskim i gnojivima za određene vrste biljaka i travnjaka.
Uklanjanje korova i štetočina
Web i štetočine prijete zdravlju biljaka i vrtova. Vrtlar može spriječiti ove probleme tako da su korov puknuli, krećući i prskali biljke sa odgovarajućim pripremama za zaštitu od algi, gljivica, uši i drugih štetočina. Da bi se spriječio rast korova, preporučljivo je napraviti mulč oko korijena drveća i grmlja.
Sadnja vrta
Vrtlar vam može pomoći u odabiru pravih postrojenja koji će biti na vašem vrtu da bacaju međusobno dobro podnosi i bit će širenje tako da se ne prevladaju jedna na drugu nekoliko godina od sadnje. Pri tome faktori kao optimalni plasman biljaka, orijentacija na svjetskoj strani, nivo sunčeve svjetlosti, nivo vlage i padavina, godišnjeg razdoblja, potreba za održavanjem i slično. Pomoći će vam da odaberete biljke koje će izgledati dobro i istovremeno da se podudaraju sa nivoom nege i održavanja koji im želite pružiti.
Obnova travnjaka.
Ako se vaš travnjak opširuje korovom ili izgled žute ili suše, vrtlar vam može pomoći u vezi s obnovom. To može značiti uravnotežiti neravnine, prenijeti tlo da podrži zdravi rast, premještanje i dodaje hranjive tvari za sijanje prave raznolikosti trave i po potrebi podesiti pH tla. Vrtlar će vam pomoći da odaberete i bazirate pravu vrstu travnjaka. Također vam može pomoći u dizajniranju, instaliranju i postavljanju ručnog ili automatskog navodnjavanja.
DemonstracijaDemonstracije realizacije naših pružatelja usluga
Vrtlarenje
Husnija D.
Vrtlarenje
Fahrudin A.
Vrtlarenje
Ismet V.
Vrtlarenje
Hamdija O.
Vrtlarenje
Edhem N.
Vrtlarenje
Sabghta J.